Vilniaus Pokeris

DATA

2023-08-20, 18:00 val.

Vieta

Valstybinis Šiaulių dramos teatras, Šiauliai

Kaina

0.00 €

Renginys pasibaigęs
100% saugus apsipirkimas
Amžiaus cenzas: N-18
!

Pagrindinė renginio informacija

Nuolaidos: netaikomos

Renginio trukmė: 90 min.

Amžiaus cenzas: N-18

Svarbi informacija

  • Bilietus įsigyti galima visose TICKET MARKET kasose (žr. bilietų kasos) bei internetu
  • Bilietams yra taikomi mokesčiai
  • Bilietai yra negrąžinami ir nekeičiami, nebent nurodyta kitaip renginio aprašyme.
Renginys pasibaigęs
Vilniaus Pokeris

Festivalio akcijos „Šiaulių naktys 13“ atidarymo muzikos vaizdo ir scenos renginys „Vilniaus Pokeris“ skirtas paminėti visus Šiaulius garsinančius kūrėjus, kurių gimtinė Šiauliai, dabar gyvenančius svetur. Todėl „Šiaulių naktys 13“ devizas – „A žinai kur mana šaknikes“ galios visų švenčių metu!
O Vilniaus Pokeris sumanytojas ir pagrindinis vykdytojas – ŠIAULIETIS!, kino režisierius, ir renginių režisierius, gyvenantis ir kuriantis Vilniuje Donatas Ulvydas!
Programos muzikos autoriai – kompozitorius Kipras Mašanauskas, kompozitorius Jievaras Jasinskis.
Programos vykdytojai – muzikos atlikėjai „Vilnius JJAZZ Ensamble“, solistė Kotryna Juodzevičiūtė.

APIE VILNIAUS POKERĮ

Kadaise kultinis romanas tapo literatūrine bomba, kurios sprogimo atgarsiai nusirito per dešimtmečius, o šiandien knyga inspiruoja dabarties menininkus. Donatas Ulvydas idėją Lietuvai priminti apie R. Gavelio romaną „Vilniaus Pokeris“ brandino 6 metus. Ir tai pavyko įgyvendinti! Vilniaus Pokeris tai kino ir muzikos sintezė, kuri Vilniaus 700-ojo gimtadienio proga duris atvėrė plačiajai viešuomenei ir pristatė jai meno kūrinį „Vilniaus Pokeris“.

Taip Lietuvai svarbaus rašytojo Ričardo Gavelio romanas tapo muzika ir kinu.
Pasak režisieriaus, Ričardas Gavelis aprašydamas tuometinį džiazo koncertą sakė, jog muzika ir muzikantai Vilniaus pokerio koncerte (taip vadinosi koncertas, todėl taip ir pavadinta knyga) atrodo kaip Vilniaus galia, tačiau Ričardo Gavelio kūrinys svarbus ne tik vilniečiams, bet visiems lietuviams. „Būtent taip atrodo mūsų koncerto muzikantai – klausant atrodo, kad taip turėtų skambėti Vilniaus galia – drąsi, spontaniška, kartais nostalgiška, bet visada iš širdies, iš žarnų, nepasiduodanti ir žiūrinti tik pirmyn“, sako D. Ulvydas. Šis charakterio bruožas tinka ir pačiam Šiaulių vaikiui Donatui Ulvydui.
„Toks ir buvo mano tikslas, - teigia režisierius, pasakodamas apie būsimą romano ekranizaciją, - ne atkartoti kiekvieną R. Gavelio sąmonės srauto natą, tačiau suteikti Vilniaus Pokeriui 21 amžiaus veidą, bet Gavelis yra Gavelis ir filmo kūrybos procesas šįkart prasidėjo atvirkščiai, nuo muzikos“.
Pirmojo koncerto Vilniuje metu D. Ulvydas fiksavo scenas savo kino juostai, todėl susirinkusieji buvo ne tik žiūrovai, bet ir būsimo filmo masinių scenų aktoriai. Žiūrovai taip pat galėjo pasijusti operatoriais – visi atsiuntę savo telefonais filmuotus dainos „Deadly Dance“ vaizdus, tapo D. Ulvydo šiai dainai kurto klipo bendraautoriais. Klipą pažiūrėti galite čia: https://youtu.be/UiOMh39rHxg .
Antro koncerto metu Donatui Ulvydui labiausiai įsiminė susirinkusi publika: „Tai buvo tūkstantis į Vilniaus klasterį atėjusių žmonių, kurie buvo tokie šviesūs ir įkvepiantys! Atrodo, kad koncerto metu tvyrojo tikroji Vilniaus dvasia, nes susirinko publika, mėgstanti džiazą ir gerą literatūrą. Tai man, kaip autoriui, buvo bene didžiausias koncerto atradimas“.

„Pamačius šitą renginį ištinka gerasis kultūrinis šokas, nepraeinantis kelias savaites, ir supranti, kad Šiauliai verti pamatyti tai, kas Lietuvoje yra sukurta geriausia. Dvigubai įspūdį sustiprina faktas, kad prie „Vilniaus pokerio“ stovi buvęs šiaulietis Donatas Ulvydas, ir tai koreliuoja su mūsų šių metų Šiaulių naktų“ šūkiu – „a žinai kur mana šaknikes?“, – sako „Šiaulių naktų“ organizatorius Remigijus Ruokis. Tikimasi, kad koncertas sužavės ir šiauliečius, nes organizatoriai džiaugiasi sulaukiantys daug palankių muzikos bendruomenės narių reakcijų: „Vilnius JJAZZ Ensemble“ Lietuvos muzikiniame pasaulyje yra labai svarbus įvykis, nes jame susibūrė vieni talentingiausių Lietuvos muzikantų ir kūrėjų. Man Jūsų muzika kaip apkabinimas sielai“, – sako muzikos klubo „Tamsta“ vadovė Ona Skernevičiūtė. „Tikrai nesu džiazo žinovas, bet manau, kad jau seniai reikėjo tokio reiškinio kaip „Vilnius JJAZZ Ensemble“. Iš pradžių grupė paperka savo masiškumu, vėliau įtraukia ir skambesiu, kompozicijomis bei daugiasluoksnėmis aranžuotėmis. Grupė jau dabar užkulisiuose turi daug hype’o ir teigiamų apkalbų, kas ganėtinai reta tokio žanro muzikai Lietuvoje“, – pasakoja atlikėjas Benas Aleksandravičius, grupės „ba“ lyderis.

„Vilnius JJAZZ Ensemble“ gali pagroti daug ką, gal net beveik viską. Bet nepriklausomai nuo to, kiek daug ir kaip gerai jie grotų, klausytojas visada išeis su pojūčiu, kad norisi dar“, – įsitikinęs Lietuvos džiazo federacijos prezidentas Dmitrij Golovanov.

Be abejo apie muzikantus
Vilnius JJAZZ ensemble tai 17-iolikos profesionalių džiazo muzikantų orkestras įkurtas trombonininko, kompozitoriaus bei aranžuotojo Jievaro Jasinskio. Šiame projekte ansamblis plečia savo gretas ir muzikantų kolektyvas išauga iki 20 atlikėjų. Pagrindinis Vilnius JJAZZ Ensemble tikslas yra kelti profesionaliojo džiazo kokybę bei šviesti publiką, skatinti džiazo ir kitų muzikos stilių kūrybą. Nuolatos rengti aukštos meninės kokybės koncertus Lietuvoje, taip pat garsinti šalies vardą geriausiuose džiazo festivaliuose Europoje ir pasaulyje. 2022 metais internetinėse platformose pasirodė debiutinis big bando albumas American Stories, o 2023 išleista albumo vinilinė plokštelė. Daugiau apie ansamblį www.vilniusjjazzensemble.com

Sudėtis:
Solistė – Kotryna Juodzevičiūtė
Leonardas Pilkauskas - altinis saksofonas
Karolis Šarkus – altinis saksofonas
Tomas Razmus - tenorinis saksofonas
Mindaugas Apulskis – tenorinis saksofonas
Simonas Šipavičius – baritoninis saksofonas
Jievaras Jasinskis – trombonas
Povilas Jurkša – trombonas
Tomas Ciūnys – trombonas
Valentas Marozas – bosinis trombonas
Vilandas Každailis - trimitas
Laurynas Lapė – trimitas
Mindaugas Vadoklis – trimitas
Giedrius Nakas – klavišiniai
Gediminas Strupinskas – klavišiniai
Pranas Kentra – gitara
Paulius Volkovas – gitara
Artūrs Duckis – kontrabosas, bosas, moog
Andrius Rekašius - marimba
Domantas Razmus – mušamieji

 

Gerų ir stiprių emocijų!
 

Renginio partneriai: Šiaulių miesto savivaldybė, Lietuvos Kultūros taryba

ORGANIZATORIUS:

Viešoji įstaiga “Remigijaus akcija”

įmonės kodas 145825257

PVM mokėtojo kodas LT458252515

bilietas per 1 min.
Renginys pasibaigęs
Renginio organizatorius prisiima visišką atsakomybę dėl renginio, jo vykdymo, neįvykimo, kokybės, turinio, pateikiamos informacijos apie renginį ir visų kitų su renginiu susijusių aplinkybių. TICKET MARKET teikia renginio organizatoriui tik bilietų platinimo paslaugą ir už renginį bei jo vykdymą neatsako. TICKET MARKET veikia kaip atsiskleidęs tarpininkas.